UNICAB-OPLOSSINGEN IFD gebouwd. Turnkey opgeleverd.

Unicab is gespecialiseerd in Industrieel, Flexibel en Demontabel bouwen (IFD). Op deze modulaire manier bouwen wij ruimtes en (speciale) units binnen industriële werkomgevingen zoals fabrieken, loodsen en bedrijfshallen. Van HACCP-gekeurde werk- en verwerkingsruimtes voor de food en farmaceutische industrie tot aan ISO-gecertificeerde cleanrooms en onderzoeksruimtes voor o.a. de metaalverwerkende industrie.

Voor alle branches waarin onderzoek en/of de verwerking van gevoelige producten vragen om speciale condities, bouwen wij de geschikte ruimtes.

Multifunctionele units Inpandige kantoorunits volgens uw specificaties

Wat een metselaar in een week metselt, bouwen wij in één dag. Wat we daarmee willen zeggen: op basis van sandwichpanelen bouwen wij in uw werkomgeving snel de ruimte die u nodig heeft. En bovendien op een flexibele en demontabele manier. Onze multifunctionele units zijn voorzien van ramen, deuren, plafonds en vloeren. En uitgerust met alle gewenste opties op het gebied van verlichting, klimaatbeheersing en luchtbehandeling.

Blijft een Unicab-kantoorunit jaren op dezelfde plek staan: prima. Moet een kantoorunit na een jaar worden gewijzigd of worden uitgebreid: geen probleem. Moet een kantoorunit na twee jaar op een andere plek in uw fabriek worden neergezet: zo geregeld. Dat is het voordeel van IFD (Industrieel, Flexibel en Demontabel) bouwen. Veranderen de wensen van de gebruikers of de functie van het gebouw: Unicab denkt mee en past de geleverde multifunctionele unit voor u aan.

Kantoorcontainer huren of kantoorunit bouwen?

Denk eens na over het volgende. Onze kantoorunits zijn niet te huur. Dus minder geschikt als noodoplossing. Maar ... heeft u voor langere tijd behoefte aan extra ruimte of een meer afgescheiden ruimte? En is het gewenste aantal vierkante meters met standaardcontainers moeilijk realiseerbaar? Wij bouwen onze multifunctionele kantoorunits altijd klantspecifiek. Dus precies zoals u het wilt hebben.

HACCP-ruimtes Gecertificeerde schone werk- en verwerkingsruimtes

Unicab heeft veel ervaring met het uitvoeren van projecten in bedrijfsomgevingen die moeten voldoen aan de strenge normen van het HACCP-voedselveiligheidssysteem (Hazard Analysis and Critical Control Points). Wij kennen de hoge hygiënische eisen die in de Food-sector worden gesteld aan de ruimtes waarin voedingsmiddelen worden verwerkt, bewerkt en verpakt. Ook het gemakkelijk kunnen schoon houden van wanden, plafonds en werkvloeren is daarbij een absolute vereiste. Unicab bouwt turnkey schone ruimtes die het werken volgens de strenge HACCP-normen optimaal faciliteren.

HACCP-proof maken van bestaande ruimte

Heeft u geen compleet nieuwe ruimte nodig, maar moet een bestaande ruimte HACCP-proof worden gemaakt? Unicab kan een naadloze wand- en plafondbekleding aanbrengen in combinatie met het plaatsen van een vloeistofdichte, kunststof vloer. Onze kunststofwanden en kunststofplafonds zijn bestand tegen schimmels, bacteriën en schoonmaakmiddelen. Ze zijn volledig onderhoudsvrij en makkelijk te reinigen, zelfs met een hogedrukreiniger.

Cleanrooms ISO-gecertificeerd volgens klasse 8, 7 of 6

Is een cleanroom voor u net zo nieuw als het voor ons 15 jaar geleden was? Maar vragen uw bedrijfsactiviteiten of klanten om de bouw van zo'n stofvrije, schone ruimte? Bij Unicab mag u aan de telefoon gewoon onzeker overkomen. Vertrouw op onze ervaring en professionele begeleiding.

Afhankelijk van de eisen die u aan uw cleanroom stelt, bouwen wij een cleanroom die voldoet aan ISO-klasse 8, 7 of 6. Hoe hoger de klasse (waarbij 1 het hoogste is), hoe kleiner het maximaal toegestane aantal deeltjes in de lucht per kubieke meter.

Machineomkastingen Veilig, geluidsisolerend en brandvertragend

Geluidsoverlast en productieomgevingen zijn vaak onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om het lawaai van bijvoorbeeld aggregaten of generatorsets terug te brengen naar een niveau dat volgens wettelijke normen aanvaardbaar is, bouwt Unicab geluidsisolerende machineomkastingen.

Onze omkastingen bieden ook uitkomst als het stof dat van machines afkomstig is niet in een ruimte verspreid mag worden. Door het plaatsen van een omkasting kunnen stofdeeltjes niet buiten de omkasting komen. U houdt op die manier een (werk)ruimte schoon en stofvrij.

Unicab-machineomkastingen worden naar uw wensen en specificaties op maat gemaakt van sandwichpanelen gevuld met PIR of EPS. Is brandveiligheid voor u een belangrijke voorwaarde, dan kunnen wij een hogere brandvertraging realiseren door panelen met een glaswolvulling te gebruiken. Glaswol staat bekend als brandveilig. Het is onbrandbaar en zal niet bijdragen aan verspreiding in geval van brand.

Bij een machineomkasting bieden wij u een aantal extra mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het luchtdicht afwerken van de machineomkasting, het plaatsen van ventilatieroosters, het aanbrengen van (luchtdichte) opdekdeuren en ramen of het installeren van ventilatiesystemen en/of airconditioning.

Industriële scheidingswanden Voor het opsplitsen of (her)indelen van ruimtes

Soms is het nodig om een bestaande ruimte op te splitsen in meerdere ruimtes. U kunt daar meerdere redenen voor hebben. Misschien is het voor u efficiënter om afdelingen fysiek van elkaar te scheiden. Of vindt u het veiliger om bepaalde plekken in uw bedrijfsruimte af te schermen voor uw medewerkers. Unicab plaatst voor u industriële scheidingswanden die ervoor zorgen dat uw werknemers zich veilig voelen en goed hun werk kunnen uitvoeren. Dat plaatsen gaat vakkundig en snel. Afhankelijk van de totale oppervlakte kunnen wij al binnen één dag de gewenste scheidingen en splitsingen aanbrengen in uw magazijn, loods of fabriekshal.

Unicab werkt met kwalitatief hoogwaardige EPS-panelen die een sterk geluidsisolerend effect hebben. Ideaal voor toepassing in industriële omgevingen met veel machinegeluid. De EPS-panelen zijn in elke gewenste kleur leverbaar en kunnen worden voorzien van ramen en deuren.

Heeft u specifieke eisen op het gebied van brandveiligheid? Unicab heeft veel ervaring met het plaatsen van brandvertragende scheidingswanden in industriële ruimtes. Voor de meest optimale brandvertraging kunnen wij uw scheidingswanden indien gewenst bouwen van panelen met een brandveilige steenwolvulling.

Door één of meerdere industriële scheidingswanden te plaatsen creëert u voor u en uw medewerkers de ideale werkomgeving. Is na verloop van tijd de situatie intern veranderd en heeft u andere wensen met betrekking tot de ruimtelijke indeling van de werkvloer? Geen probleem. Onze wanden zijn makkelijk en snel weer te verplaatsen.

Industriële kunststofvloeren Geschikt voor iedere bestaande ondervloer

HACCP-ruimtes en cleanrooms leveren wij turnkey op inclusief vloeistofdichte vloeren van kunststoftegels. Onze vloeren voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne en veiligheid (HACCP). Doordat de tegels van flexibele kunststof zijn gemaakt, kunnen wij ze over iedere bestaande ondervloer plaatsen, zelfs over een houten ondergrond. Standaard zijn de kunststoftegels leverbaar in de kleuren zwart of grijs: andere RAL-kleuren zijn tegen meerprijs mogelijk. De voeg is in elke gewenste kleur verkrijgbaar.

  • vloeistofdicht;
  • antislip, ook onder natte omstandigheden;
  • hygiënisch, conform HACCP;
  • makkelijk te onderhouden;
  • slijtvast;
  • bestand tegen intensief gebruik;
  • bestand tegen vetten en chemicaliën;
  • geluiddempend.

Ramen en deuren Met oneindig veel mogelijkheden

Alle cleanrooms, HACCP-ruimtes, flexibele (kantoor)units, scheidingswanden en machineomkastingen die Unicab levert, kunnen worden voorzien van ramen en deuren. Wij gebruiken daarvoor de hoogwaardige producten van ons dochterbedrijf Unipanels.

De ramen zijn voorzien van kunststof klik-kozijnen die schroefloos worden geplaatst in de sandwichpanelen. Het assortiment is breed. U kunt kiezen uit een groot aantal kiep- en kantelvarianten. De deuren zijn leverbaar in diverse wanddiktes en kleuren.

Koeling en klimaat Uw werkomgeving in perfecte conditie

Een goede luchtkwaliteit binnen uw bedrijfsruimte is van groot belang. Voor kantoorgebouwen geldt dat er afhankelijk van het aantal personen en het gebruik van de ruimte goed geventileerd moet worden. Door goed te ventileren voorkomt uw gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, keelpijn en zelfs concentratieproblemen. Een comfortabel klimaat in een gebouw wordt daarnaast ook bepaald door het juist conditioneren van de lucht door te verwarmen, te koelen en/of te bevochtigen.

Ook voor een (productie)proces kan een goed klimaat cruciaal zijn. Bijvoorbeeld voor het kunnen produceren of bewaren van bederfelijke producten. Het gaat dan om de juiste afstemming van temperatuur en vochtigheid. En in het geval van cleanrooms ook om de juiste filtratie van lucht. De klimaatspecialisten van Unicab brengen een jarenlange ervaring mee en creëren in uw werkomgeving de perfecte condities. Wij geven u een correct en duidelijk advies, toegespitst op uw situatie en bedrijfsruimte.

Filtersystemen Essentieel voor de gewenste ISO-classificatie

Essentieel voor het behalen van de gewenste ISO-classificatie van uw nieuwe cleanroom, is het filtersysteem. Unicab levert en monteert energiezuinige filtersystemen die voor u de perfecte omstandigheden creëren in uw schone ruimte. Daarbij houden wij bij de keuze van een filtersysteem nauwlettend rekening met alle factoren die van belang zijn. Niet alleen luchtvochtigheid, temperatuur en het aantal stofdeeltjes binnen en buiten de cleanroom.

Ook het aantal personen werkzaam in de unit en de hoeveelheid stofdeeltjes die vrijkomt tijdens het werkproces zijn van invloed op de keuze voor een filtersysteem.